PDA

View Full Version : Expat/Hotspot Shield (dont get geographically blocked)



DEAD_MAN_WALKING
14-04-2009, 17:01
UPDATED: 06/NOVEMBER/2010 to add Expat Shield a FREE VPN to view content from the UK(iPlayer, ITV Player, 4 OnDemand etc....).

Expat/Hotspot Shield FAQ

How do I install Expat/Hotspot Shield on my computer?

For Windows based computers, click on the .exe file and follow the script and the promptings from the Installer application on your computer.
http://img140.imageshack.us/img140/4595/hss3.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/4224/hss004.jpg
http://img383.imageshack.us/img383/5042/hss005.jpg

Un tick all of these

http://img19.imageshack.us/img19/3222/hss006.jpg
http://img207.imageshack.us/img207/953/hss007.jpg

Un tick these too

http://img219.imageshack.us/img219/1182/hss008.jpg
http://img206.imageshack.us/img206/2989/hss009.jpg
http://img118.imageshack.us/img118/6459/hss010.jpg
http://img219.imageshack.us/img219/8713/hss011.jpg

How do I run Expat/Hotspot Shield?

After you installed Hotspot Shield on your computer, a small red shield was placed in the bottom right corner of your icon bar. Click on the red shield and choose 'Connect' from the menu. A browser window will open and begin to connect to the internet securely. Once the shield turns green, it is safe to browse the internet.
http://img219.imageshack.us/img219/9685/hss2.jpg

How much bandwidth do I get every month?

Each user is allowed 5GB of bandwidth per month.

How do I turn Expat/Hotspot Shield off (disconnect)?

Click on the green shield and select 'Quit' from the menu. Once the shield turns red, Expat/Hotspot Shield has been disconnected.
http://img7.imageshack.us/img7/4896/hss1.jpg

Where can I re-download Expat/Hotspot Shield?

To download the latest version of Hotspot Shield, visit the downloads page HERE (http://hotspotshield.com/). <-- US ip
To download the latest version of ExpatShield, visit the downloads page HERE (http://www.expatshield.com/), MIRROR (http://www.speedyshare.com/files/25041551/HSS-1.52-install-anchorfree-232-expatshield.zip). <-- UK ip

When I attempt to run Expat/Hotspot Shield, what does it mean when I get one of the following errors?

1. Disconnected (Auth Failure)
2. Disconnected (Bandwidth Exceeded)

The "Auth-Failure" message occurs when the server denies a connection request. This most often occurs because the user has exceeded bandwidth limits. Any user that has used more than 5 GB will not be able to log in until their prior month of bandwidth usage drops below 5 GB.

Get round this 5 GB cap with Mac MakeUp ;) Get it HERE (http://www.softpedia.com/get/Network-Tools/Misc-Networking-Tools/Mac-Makeup.shtml) and very easy to use

http://img140.imageshack.us/img140/2773/downloadmacmakeup.png

How does Hotspot Shield work?

Expat/Hotspot Shield is designed to be a complete security package. We send everything over a secure tunnel, encrypting traffic between the users and our VPN server so no one in-between can snoop into what's going on. The most critical issue that Expat/Hotspot Shield addresses is securing the data traveling from the client's computer to the Wifi access point.

Example: Im in the UK watching HULU in the USA using Hotspot Shield which is geographically blocked to non US residents :D

http://img220.imageshack.us/img220/4808/10001398.jpg

Jonelless
17-04-2009, 14:22
So after youve connected do you just forget about the page with the 'connected' details on , and use any program to surf

uggla
17-04-2009, 20:02
with tvants you can switch it off once you connected aint sure about geoblocked websites.

this was giving me random popups after having it installed for a week i have removed it until i use it again


nice one with the mac thing dead man

I.LuV.ManUTd!
18-04-2009, 09:46
I get an error installing the 'TAP VPN device drivers' :confused:

Then the page wont load (http://127.0.0.1:895/config/?action=connect - failed to connect) and the program does not open.

sam_e_p
19-04-2009, 18:48
I have to say I tried this ages ago - it shafted my internet and I had to uninstall my Lan card to sort everything out. This time its stopped me connecting to the wifi network I was on but on all the others work a dream. So I'd install this offline if I was you, those special network drivers can cock things right up.

And yes, Sopcast and TVants work for the first time in 2 years for me.

JamieP
30-06-2009, 00:42
please could you delete my account

edsy2k
04-08-2009, 16:40
I have the red shield but when I click to turn iy on nothing happens. Where is the issue? I have hotspotshield as an allowed site in IE & Firefox.

ElvisPH
13-08-2009, 09:54
i have the same problem too! when i click connect on it shows the State as Unable to establish connection with Hotspot Shield Server, anyone know how to fix that problem ?

Umutk
13-08-2009, 11:22
i have the same problem too! when i click connect on it shows the State as Unable to establish connection with Hotspot Shield Server, anyone know how to fix that problem ?

If I understand him correctly, then the same here ;).

Chrizzzie
13-08-2009, 13:59
@ Dead_man_Walking: What are the advantages of this against Mask Surf Pro (Which I currently use)

Chrizzzie
13-08-2009, 20:48
I tried it and it works for me.

One thing (To make it a bit more complicated). Is it also possible to i.e. run Firefox with Hotspot and Internet Explorer with my own connection?

In that way I could use this for streaming purposes.

Umutk
13-08-2009, 21:08
I tried it and it works for me.

One thing (To make it a bit more complicated). Is it also possible to i.e. run Firefox with Hotspot and Internet Explorer with my own connection?

In that way I could use this for streaming purposes.

I don't think it is. When it did work for me, it worked with both browsers at the same time, on the other hand that add on of ultrasurf does this, works with Firefox, but obviously everything stays as usual in IE ;).

Chrizzzie
13-08-2009, 21:25
I don't think it is. When it did work for me, it worked with both browsers at the same time, on the other hand that add on of ultrasurf does this, works with Firefox, but obviously everything stays as usual in IE ;).

Is it only possible to use Ultrasurf with USA proxy or also other countries?

Umutk
13-08-2009, 23:04
No, you can enter your own proxy too ;).

Chrizzzie
13-08-2009, 23:11
No, you can enter your own proxy too ;).

And maintain the same speed? (That's is my problem normally with proxies)

Umutk
13-08-2009, 23:33
I don't know about that, but I think the speed depends on the proxy you're using ;).

DEAD_MAN_WALKING
17-08-2009, 16:50
Any one else noticed now with Hotspot Shield you get the luck of the draw with which ip it gives you? either a UK one or a USA one where before it only gave you a ip from the USA. So to change it you have to disconnect and re connect depending on what sites you are visiting. :)

Chrizzzie
17-08-2009, 19:15
I tried it several times but only US came up for me.

DEAD_MAN_WALKING
17-08-2009, 20:06
I was using it today to get some free license keys for a Antivirus software with a promo code but when i was getting redirected to the details page i was geting pounds() not dollars($) in the pay fields, also it done the same on Saturday night when i was viewing Hulu. So i checked my ip and it was some where in Wales i think?

redknickers
17-11-2009, 09:21
@ Dead_man_Walking: What are the advantages of this against Mask Surf Pro (Which I currently use)

Mask surf pro does not appear to be completely FREE
Hotspot shield gives me an IP address white plains USA

Chrizzzie
17-11-2009, 10:12
We have torrents for that

redknickers
17-11-2009, 10:26
We have torrents for that

Sorry im a surfer not an expert-what do you mean by that and how do you go about it?

Chrizzzie
17-11-2009, 10:29
The technoligy: http://en.wikipedia.org/wiki/BitTorrent_(protocol)

I use Torrents Search Engine (http://www.torrentz.com) as a search tool for torrentz.

DEAD_MAN_WALKING
17-11-2009, 10:39
Mask Surf Pro Torrent Download

Mask Surf Pro (http://thepiratebay.org/torrent/4786281/ThankSoft.Mask.Surf.Pro.v2.1.Incl.KeyMaker-DVT)

redknickers
17-11-2009, 11:47
Mask Surf Pro Torrent Download

Mask Surf Pro (http://thepiratebay.org/torrent/4786281/ThankSoft.Mask.Surf.Pro.v2.1.Incl.KeyMaker-DVT)

i clicked on 'download this torrent' but it wont open.

beduine62
17-11-2009, 12:15
its ever better to use the official homepage - its only free for the first 15 days ThankSoft: Products for anonymous web browsing (http://www.thanksoft.com/)

Chrizzzie
18-11-2009, 13:09
i clicked on 'download this torrent' but it wont open.

Have you installed a Torrent client? I'd suggest bittorrent. Just google it.

scunny37
18-11-2009, 13:32
Have tried masksurf pro but can't seem to get it to register using the keymaker. Each time put key in and click register it doesn't acknowledge that it has been done and when re-open it comes up with the trial screen again inc the register bit.

Did you manage to get it registered as it does look a good prog

Chrizzzie
18-11-2009, 14:53
I did it however a long time ago. I know there's a difference between version and some cracks work and some don't. Just try a few more torrents.

redknickers
19-11-2009, 16:04
May i ask please is NotMyIP a good alternative to hotspot shield ?

beduine62
19-11-2009, 19:36
that give you a proxy, not a vpn, so only your browser was anonym ;)

DEAD_MAN_WALKING
06-11-2010, 14:05
Updated 1st post to add Expat Shield which gives you a UK ip, so now you can watch British telly with out hassle just like i can watch US telly using Hotspot Shield....:D

Expat_in_Germany
06-11-2010, 19:28
Please be aware that whilst Expat Shield does work (in my case) - it is correctly classed as Adware.

Each new browsed tab I open has a prominent advert at the top of the page.

I only need to access UK-restricted resources occassionally so don't appreciate that this software autoruns at startup forcing additional adverts in all browsers.

It installs four (!) services.

Expat Shield Monitoring Service
Expat Shield Routing Service
Expat Shield Service
Expat Shield Tray Service

The first three are set to Automatic Startup, the fourth to Manual.

I guess setting them all to Manual and then manually starting them may work. I will try it later.

DEAD_MAN_WALKING
07-11-2010, 13:04
Please be aware that whilst Expat Shield does work (in my case) - it is correctly classed as Adware.

Each new browsed tab I open has a prominent advert at the top of the page.

I only need to access UK-restricted resources occassionally so don't appreciate that this software autoruns at startup forcing additional adverts in all browsers.

It installs four (!) services.

Expat Shield Monitoring Service
Expat Shield Routing Service
Expat Shield Service
Expat Shield Tray Service

The first three are set to Automatic Startup, the fourth to Manual.

I guess setting them all to Manual and then manually starting them may work. I will try it later.

Remember Expat/Hotspot Shield are "FREE". So to gain a income they use ads, but using firefox and a plugin called Ad Block Plus you can easily get rid of the ads. Also when installing you have got to make sure you dont tick the install toolbar & change homepage option. For processes you dont like thats simple too just stop/disable them with CCleaner. Another thing to remember is once your connected to a stream you can disconnect from the VPN and this saves your 5GB a month allowance.

By posting walkarounds like this in the open, how long do you think it will take them to change things...?

pangib
11-11-2010, 05:24
First off, thanks to all for your awesome resources and expertise

Second, I see from the rest of this thread that some can't get Expatshield to work. \

I'm in the same boat and can't figure it out.

It installs without issue, but when I attempt to open it I get this message (http://127.0.0.1:895/config/?action=connect&lang=eng&afd=1289449238&afc=74B8406CDE141BA074D920B7C4FFF489)

Thanks,
Paul

DEAD_MAN_WALKING
12-11-2010, 18:24
First off, thanks to all for your awesome resources and expertise

Second, I see from the rest of this thread that some can't get Expatshield to work. \

I'm in the same boat and can't figure it out.

It installs without issue, but when I attempt to open it I get this message (http://127.0.0.1:895/config/?action=connect&lang=eng&afd=1289449238&afc=74B8406CDE141BA074D920B7C4FFF489)

Thanks,
Paul

Check your Antivirus/Firewall is not blocking it from connecting. :)

plowman
29-11-2010, 17:45
*I've posted this in the "Discuss all UK TV here" thread as well as I later realised people were talking about Expat Shield there (Sorry)

Here’s a new one (unfortunately). I start installing Expat Shield and at about 50% a message opens with
“The file ‘HssDrv.sys in Hotspot Shield Driver is required”-
“Type the route and press ok.”

I don’t have Hotsot installed and there is a Hssdrv file in the Expat folder being installed so I choose that one.
The install continues to the end but I can't connect. The web page comes up with Connect but never manages to. It just enters a cylce of -TCP connect wait- Starting VPN Process - Pulling options – Authenticating - TCP connect wait, etc.
Anyone any ideas or need more clarification?

Much appreciated

SpanishBlue
01-12-2010, 00:07
Plowman - you may find the answer to your question on their facebook page:-

http://www.facebook.com/expatshield?v=wall

You don't need a Facebook account to view the page, but if you want to ask a question yourself, you will need a Facebook account.

They are pretty good at responding to questions.

dantm
01-12-2010, 07:49
Hi...First post

Any way I can keep both Hotspot Shield and Expat Shield without having to uninstall one to keep the other?
I hope someone can help
Thx

plowman
01-12-2010, 10:21
Dantm- If you go to the link given by SpanishBlue #38 they say not yet but they're are working on it

SpanishBlue- Thanks for the link. Didn't solve the problem but your help was much appreciated.

DEAD_MAN_WALKING
01-12-2010, 22:01
Hi...First post

Any way I can keep both Hotspot Shield and Expat Shield without having to uninstall one to keep the other?
I hope someone can help
Thx

I made a portable version of Hotspot Shield once so i think it could work with one been run portably ...?

plowman
02-12-2010, 11:07
DEAD MAN WALKING- I dont suppose there's a portable version of Expat Shield out there somewhere is there?

tricec
02-12-2010, 11:44
I have been using expat shield up until today. I had trouble connecting and then when i do connect it is not assigning me a uk address. I am starting to get the message "sorry this is not available in your area". Does anyone have any idea about what is going on with the program?

DEAD_MAN_WALKING
02-12-2010, 19:03
I have been using expat shield up until today. I had trouble connecting and then when i do connect it is not assigning me a uk address. I am starting to get the message "sorry this is not available in your area". Does anyone have any idea about what is going on with the program?

Yes there working on it - Expat Shield (http://www.facebook.com/expatshield?v=wall)

davor
03-12-2010, 22:04
Hi everyone,

This is my first post and I have problems running Expat Shield on a mac. I manage to install the software using CrossOver, but when I do, it doesn't seem to work because it always shows that I'm in United States and I cant view anything using BBC iPlayer. Any ideas?

DEAD_MAN_WALKING
04-12-2010, 13:42
Hi everyone,

This is my first post and I have problems running Expat Shield on a mac. I manage to install the software using CrossOver, but when I do, it doesn't seem to work because it always shows that I'm in United States and I cant view anything using BBC iPlayer. Any ideas?

Just wait a few weeks for the official mac version as they are working on it now... :)

davor
04-12-2010, 20:10
Thanks for the info :)

Cheers!

DWTR
06-12-2010, 17:09
is it possible to watch BBC America by US ip?

Chrizzzie
27-12-2010, 13:46
Tried to install Expat shield but got the message that I first need to uninstall Hotspot shield. Is this really required?

DEAD_MAN_WALKING
27-12-2010, 13:57
Tried to install Expat shield but got the message that I first need to uninstall Hotspot shield. Is this really required?

For now yes. There working on just one installer for both but we will have to wait. :)

KIAEddZ
01-01-2011, 14:33
Expat Shield

This software is awful, browser constantly spams ads, installs several pieces of software, and as usual tries to take control of all things inet.

Free? Yes

Ridiculously laden with adaware and the such? Yes.

Uninstalled? 10 mins after installing.

DEAD_MAN_WALKING
01-01-2011, 14:50
Expat Shield

This software is awful, browser constantly spams ads, installs several pieces of software, and as usual tries to take control of all things inet.

Free? Yes

Ridiculously laden with adaware and the such? Yes.

Uninstalled? 10 mins after installing.

If you use your head all the above can be avoided.

1. Get and use Firefox
2. Get Ad Block Plus for firefox
3. Make sure what your ticking when installing the thing(so this means reading).

Now that should stop all of above. Ive been using Hotspot Shield for years now and never had any trouble.

Remember its FREE it uses the ads so it remains FREE and its probably better than some paid VPN services you can get.

NF1
31-01-2011, 16:00
lately i'm trying to connect to expat shield but it is using a US proxy rather than a UK one :(

Chrizzzie
31-01-2011, 16:12
Have you first deinstalled HotSpot Shield? The two can't run along each other on the same computer.

raidfire
01-02-2011, 23:02
Hi, Further to the above 2 posts, UK IP looks to be down or at least the server, constantly 'connecting' or 'tcp connect wait' No system changes so thats not the problem.

Downloaded new and older versions using the above links, the links saying it is for the UK IP is now downloading the US version. After playing for 1hour + I got frustrated and restored my system, back to the original version I had 1.56, back to the server problem, looks like it's been killed or down for maintenance.

If anyone could post an answer with real info from the developers that might help explain the problems.

Raidfire

raidfire
01-02-2011, 23:06
They have a facebook page with info.... Here's the statement from AnchorFree....

Simon Rowell Oooh, just got a response from the Expat Shield folks!

Hi -- Thanks for reaching out. We're aware of the current issue with Expat Shield, and we apologize for the inconvenience. Unfortunately, we have a server issue in the UK, so UK servers are redirecting to the US. The issue will be fixed this week. Sorry again for the inconvenience.

Thanks,
The AnchorFree Team
3 hours ago

http://www.facebook.com/expatshield?v=wall

Raidfire

jimimaseye
02-02-2011, 23:24
And furthermore, they officially posted a status statement on their page saying:

"Currently our UK service is experiencing some down time due to a hardware issue, which is now being fixed. Full service is expected to resume in the next 24 hours. We value and care about all of our users and are very sorry for any inconvenience this issue has brought to you. After the fix is in place, we will update this Wall once again :) "

neonworx
03-02-2011, 03:56
I hope you can keep us updated here as i need expatshield to open facebook here. Thanks

algi
03-02-2011, 07:53
Stay tuned. (http://www.facebook.com/expatshield?v=wall)

oldfryup
04-02-2011, 21:40
Jan 31 Expat stopped working.
My normal homepage is set to Google.(Canada) .
When Expat was turned on, it would start with Google.UK and all subsequent links (BBC and ITV would work)
Now when it is turned on, I get a Google note about Hopspot tracker and after that just a Google home page.
When you access the BBC or ITV you get the old response"not available in your region")

tom f
04-02-2011, 21:57
It says on FB that its up and running.Isnt working with me atm.

jakeradug
05-02-2011, 03:47
It says on FB that its up and running.Isnt working with me atm.

I think you have to download and install the latest version,and it worked fine (for me)

tom f
05-02-2011, 18:25
Its working now :)

dude
14-02-2011, 16:14
Hi guys. I need a fast and reliable South African proxy. Is there anyone out there who knows if there is something like ExpatShield or Mask Surf Pro providing a SA proxy? Any other hints or non-free options? I will be most greateful for any help on this.

CORRY20
22-03-2011, 04:32
Are they still working on a Expat Shield for mac?I have bootcamp installed so I can watch it on Windows but just wondering if they are still working on a mac version.

algi
31-05-2011, 00:36
Shouldn't be that difficult! (http://usenetdownloads.net/usenet.nl/v4/files.php?q=RXhwYXQgU2hpZWxkIDEuNTY=):)

nalysale
21-06-2011, 05:56
Sometimes anti-virus programs stop installation of our VPN drivers and/or services.
As a result VPN to our servers does not work. You must configure your anti-virus
program to allow accurate installation.

CyPha
04-07-2011, 05:01
Title says it all, wondering if any portable versions of Expat or Hotspot have been made as of yet, i wish to have both programs installed for different viewings, or use one and chose if i want a EU/UK or US IP before clicking Connect.

Thanks for all the help thus far, been playing around with different programs like AnyTV for months, and proxy is much more the way to go.

fun2sh
13-08-2011, 20:18
How to make Expat shield and hotspot shield work on same PC so that you can access contents from UK as well as US ?

Chrizzzie
13-08-2011, 20:28
No can only work on at a time.

GWolf1
07-10-2012, 17:58
Does the mods still recommend ex pat shield, and another question, could someone, once Hotspot Shield shield has been installed, use a uk audio link?? Cheers for any help

DEAD_MAN_WALKING
08-10-2012, 10:45
Does the mods still recommend ex pat shield, and another question, could someone, once Hotspot Shield shield has been installed, use a uk audio link?? Cheers for any help

Yer both are still recommend to access sites in the UK & US.

Use....

ExpatShield = UK
HotspotShield = US

:)

GWolf1
08-10-2012, 18:54
Yer both are still recommend to access sites in the UK & US.

Use....

ExpatShield = UK
HotspotShield = US

:)

Cheers for reply DMW, it will help a few overseas Wolves followers to listen to games :)

tottenham28
08-10-2012, 19:36
Does the mods still recommend ex pat shield, and another question, could someone, once Hotspot Shield shield has been installed, use a uk audio link?? Cheers for any help

I listened to radio five live through Rarma radio (a wonderful player that algi suggested in one of the freebie threads) alongside Expat Shield last week for a Spurs game, worked a treat throughout sedge.
Thanks once again to algi for the player and DMW for showing me the way to Expat Shield a very long time back, I know I always say it but I'd be lost without those two and many others on here. :)

Big Mac
08-10-2012, 19:36
Are there that many games (apart from 5 live) that are available on the net? In my experience, BBC local radio stations blackout live games on the net, although they carry them on their broadcasts.

tottenham28
08-10-2012, 20:20
Are there that many games (apart from 5 live) that are available on the net? In my experience, BBC local radio stations blackout live games on the net, although they carry them on their broadcasts.

First I tried Rarma radios link of radio five live without Expat Shield, it was running fine with the build up of the game but switched off bang on kick off. Then a record message said, "you are now listening to bla bla bla as the live stream is not available in your area" (I think it was a recording from that day, not 100% though as I switched off at this point).
Then I switched on Expat Shield and went back in, played a dream throughout and not a single issue to speak of.

There may be other stations on there if you have a sift through, I was time limited so I couldn't really say.