Page 1 of 12 12311 ... LastLast
Results 1 to 20 of 227

Thread: Sopcast with VLC

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Everywhere
    Posts
    59,734
    Thanks
    36,542
    Thanked 21,332 Times in 9,355 Posts

    Default

    With the new release (Since 2.0.4 and higher) it's easy to let Sopcast open with VLC. Very helpfull when you want to watch some specific channels which only work with VLC. You only have to setup this once and you can use it all the time.

    How to do?;

    * Make sure to have the latest Sopcast, or version 2.0.4, 3.0.0 or 3.0.1 and newer
    * Download VLC:
    MAC OSX Download VLC media player for Mac OS X
    Windows Download VLC media player for Windows
    * Install it

    * Open Sopcast, and go to Options (at the bottom --> Option)
    * Choose the external player
    * Use my Own Media Player
    * Select there VLC.exe (tip: search for VLC on your pc --> in the folder/map there you can select the VLC icon)
    * Standard is C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe

    Accept this, and restart Sopcast. Yet you can easy open it in the external VLC player. Start a channel, wait untill it has buffered > 30%, and then select the below button;



    Now it will open in VLC and you can see the channel normally. This can be done everytime you don't get a picture or you get a weird screen. Keep the trick in mind as you can need it quite a few times.

    Or, Open VLC --> Open Network stream --> Http --> 127.0.0.1:8902 and press ok. But sopcast and a channel should be running first (as usual)!

    Enjoy


    Not running smooth or you got issues?

    Originally Posted by Big Mac
    The following may help the smoothness of your stream in VLC


    • Open VLC
    • From the VLC Menu select Tools
    • From the drop down menu select Preferences
    • From the menu on the left side select Video
    • In the display section uncheck the following two options:

    Advanced Video Output (Overlay)
    Use Hardware YUV->RGB Conversions
    • When they are unchecked, click Save.


    Then close and restart VLC.

  2. The Following 61 Users Say Thank You to Admin For This Useful Post:

    adamod (17-12-2011), amenogone (02-09-2012), AmericaLines (08-09-2011), andyxl (08-02-2012), armspark (25-11-2010), bertcocaine (05-01-2011), BrewersFan (05-01-2011), bubaglobalJ (05-04-2010), Bunkertor (25-12-2011), bycantv (27-11-2010), cool hand luke (30-12-2012), dinamo (04-08-2010), djcobra (20-03-2011), dna (12-04-2012), eatmyfootball (13-04-2010), Falcons84 (09-09-2010), FCSG1879 (18-05-2010), Haized (10-04-2010), harism501 (11-01-2012), HieuKey (26-11-2011), highstick (23-05-2013), humor (28-05-2011), idstalker (24-01-2011), JerzeeQuanta (23-12-2010), Jura (05-02-2012), ladykristinn (16-04-2011), LFCMagic (04-02-2012), malaboo (12-04-2014), mernman (18-06-2011), MikaelLFC (04-11-2012), Mileodvodovod (02-10-2012), mrtnmrgn (13-09-2011), Okram (23-10-2012), rbn906 (26-10-2011), redknickers (01-01-2011), russmadd1 (09-11-2013), s4nd3r (08-06-2011), Schumi (18-05-2011), SportingTV (03-02-2012), St.PauliWolves (14-04-2010), stream-king (17-04-2011), SUI99 (25-03-2010), theomega (19-06-2012), Tony07 (30-03-2013), tottenham28 (08-04-2012), xejnsew (06-09-2010)

  3. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Excellent Addition to the Program
    works Great !!!

    Magna

  4. The Following User Says Thank You to magna For This Useful Post:


  5. #3
    Join Date
    May 2006
    Location
    MYP2PVILLE in the County of Wiziwig
    Posts
    1,725
    Thanks
    192
    Thanked 184 Times in 100 Posts

    Default

    [When I click that button it plays in WMP which is ok however I would like to make it play in vlc. Im guessing I have to tell sopcast vlc is my default player? If yes, how?


    Edit- Its ok I worked it out. Sorry for a wasted post :)



  6. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    VLC has any advantage over wmp if the link is working ok on both?

    Tks

  7. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    160
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    wooowwww THNAX THANX THANX

  8. #6
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Hi. I have followed the instructions above to use VCL but the 'Select this button' remains greyed out. Do you know what I am doing wrong?

  9. #7
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Everywhere
    Posts
    59,734
    Thanks
    36,542
    Thanked 21,332 Times in 9,355 Posts

    Default

    it only works when you buffer is near 40% .. then you can click it, when a channel is loaded.

  10. #8
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    On the screen there is a green bar which shows loading or communication 76% and the 'select this button is still greyed out. How do I know when the buffer has reached 40%?

  11. The Following User Says Thank You to planner For This Useful Post:


  12. #9
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Ok it works with me for 3mins and then Sopcast dies on me :(

    I'm running Windows Vista and this always happens in Sopcast it runs alright for 5mins then it dies on me.

    This is what is says, Ok it's in german but maybe some one can help me :)

    Problemsignatur:
    Problemereignisname: APPCRASH
    Anwendungsname: SopCast.exe
    Anwendungsversion: 2.0.4.1126
    Anwendungszeitstempel: 474a7708
    Fehlermodulname: sockspy.dll
    Fehlermodulversion: 0.0.0.0
    Fehlermodulzeitstempel: 458bf18b
    Ausnahmecode: c0000005
    Ausnahmeoffset: 00002b50
    Betriebsystemversion: 6.0.6000.2.0.0.768.3
    Gebietsschema-ID: 1060
    Zusatzinformation 1: 980f
    Zusatzinformation 2: fd239bb0c9b5a35ae39d91b85a32bc64
    Zusatzinformation 3: 8b09
    Zusatzinformation 4: 92216409152433c8f1d6fabb42f01250

    Please.

    Could at be a codec problem? I have the Gordian.Knot.Codec.Pack.1.6. and the Klite.

  13. #10
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Everywhere
    Posts
    59,734
    Thanks
    36,542
    Thanked 21,332 Times in 9,355 Posts

    Default

    uninstall sopcast fully, remove all stuff ;

    Yes, that's 1 of the most commong Sopcast problems. You've got more instancies of sopcast installed then. Close your browser, uninstall Sopcast and make sure to remove the whole folder also. Then download the latest version, install again and it will work.

  14. #11
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tnx for the quick anwser, but I've done that like 3 time already:(

    Still it crashes on me... ??

  15. #12
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    admin tried your idea above like everything else that does not work sopcast is crap a worthless fricken program..nothing works for me

  16. #13
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Admin any answer on my question above?

  17. #14
    dapxin's Avatar
    dapxin is offline Ex-Mod and Valuable Member - R.I.P
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,187
    Thanks
    29
    Thanked 132 Times in 82 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Funlovin
    Tnx for the quick anwser, but I've done that like 3 time already:(

    Still it crashes on me... ??
    Folks,

    After unistalling sopcast, grab registry crawler here http://downloads.pcworld.com/pub/new/utilities/regc.exe install it, and search for sopcast with it deleteing every entry.

    After you are sure it is been completely deleted. resinstall sopcast and you should be fine.
    Sit next to a pretty girl for an hour, it seems like a minute. Sit on a red-hot stove for a minute, it seems like an hour. That's relativity.-- Albert Einstein

  18. #15
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Everywhere
    Posts
    59,734
    Thanks
    36,542
    Thanked 21,332 Times in 9,355 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by planner
    On the screen there is a green bar which shows loading or communication 76% and the 'select this button is still greyed out. How do I know when the buffer has reached 40%?
    don;t you see the green bar? if it's passed 40 or 50% you should be able to click the specific button to open with VLC...

  19. #16
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    48
    Thanks
    25
    Thanked 6 Times in 5 Posts

    Default

    Hi first post,first of all can i just say,great site, great streams.Now onto my problem,when watching some of the streams on the older version of sopcast using vlc,my computer has closed and restarted several times by itself.Don't seem to have this problem when using the sopcast player,but then have trouble with the buffering speed.Has anyone else experienced this?
    I have now installed sopcast 2.0.4.and set the vlc player as my media player in the options as suggested,will this cure the computer shutting down problem,or is there another issue causing this.Thanks in advance,Bill

  20. #17
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Admin
    Quote Originally Posted by planner
    On the screen there is a green bar which shows loading or communication 76% and the 'select this button is still greyed out. How do I know when the buffer has reached 40%?
    don;t you see the green bar? if it's passed 40 or 50% you should be able to click the specific button to open with VLC...
    I see the green bar and as I mentioned in my previous post the figure goes beyond 40 or 50% and the 'two square' icon is still greyed out. Any ideas why it is not working?

  21. #18
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by dapxin
    Quote Originally Posted by Funlovin
    Tnx for the quick anwser, but I've done that like 3 time already:(

    Still it crashes on me... ??
    Folks,

    After unistalling sopcast, grab registry crawler here http://downloads.pcworld.com/pub/new/utilities/regc.exe install it, and search for sopcast with it deleteing every entry.

    After you are sure it is been completely deleted. resinstall sopcast and you should be fine.
    Did what you said , and still it crashes on me. Every know and then it works for 5min but then it crashes. Really don't have a clue...

  22. #19
    dapxin's Avatar
    dapxin is offline Ex-Mod and Valuable Member - R.I.P
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,187
    Thanks
    29
    Thanked 132 Times in 82 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Funlovin
    Quote Originally Posted by dapxin
    Quote Originally Posted by Funlovin
    Tnx for the quick anwser, but I've done that like 3 time already:(

    Still it crashes on me... ??
    Folks,

    After unistalling sopcast, grab registry crawler here http://downloads.pcworld.com/pub/new/utilities/regc.exe install it, and search for sopcast with it deleteing every entry.

    After you are sure it is been completely deleted. resinstall sopcast and you should be fine.
    Did what you said , and still it crashes on me. Every know and then it works for 5min but then it crashes. Really don't have a clue...
    There may be something deeply wrong with ur OS.

    I ll suggest a fresh reinstall but you may try the older sopcast instead of the new one. But if you keep getting application crash (on XP, I guess) its gotta be a malware or virus infection...

    Try ad-aware and hijack scan and post results here but if you got the time and dont want to bother with troubleshooting, just reload windows and i promise you ll be fine.
    Sit next to a pretty girl for an hour, it seems like a minute. Sit on a red-hot stove for a minute, it seems like an hour. That's relativity.-- Albert Einstein

  23. #20
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by dapxin
    Quote Originally Posted by Funlovin
    Tnx for the quick anwser, but I've done that like 3 time already:(

    Still it crashes on me... ??
    Folks,

    After unistalling sopcast, grab registry crawler here http://downloads.pcworld.com/pub/new/utilities/regc.exe install it, and search for sopcast with it deleteing every entry.

    After you are sure it is been completely deleted. resinstall sopcast and you should be fine.
    I hope this works for me. Last nite i was struggling with Sopcast and tvants desperately trying to watch the game but sopcast kept crashing and Tvants kept showning popups instead of loading.

  24. The Following User Says Thank You to kgb714 For This Useful Post:


Similar Threads

  1. 21:00CET | Sporting Lisbon - Bolton Wanderers
    By 67tr1990 in forum Weekdays
    Replies: 8
    Last Post: 13-03-2008, 22:46
  2. Saving TV Shows
    By scahill in forum D_M_W's Live TV + Live Radio
    Replies: 2
    Last Post: 07-03-2008, 12:28

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •